laci_2

Vezérigazgató

Romsics László

A Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem bor-üdítő szakán szerzett diplomát, a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben dolgozott különböző pozíciókban, majd a Törley Pezsgőpincészet és a György-Villa főborásza lett. Londonban a Wine and Spirit Education Trustnál szerzett újabb diplomát, és a világ számos bortermő vidékén gyűjtött szakmai tapasztalatot. 2016 őszétől tölti be a Csányi Pincészet vezérigazgatói posztját. „Nincs lehetetlen, csak tehetetlen”– mondja gyakran a szakember, akinek irányítása alatt teljes megújuláson megy keresztül a pincészet.

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen

Borászati vezető

Szakál Zoltán

„Ha egy célról tudod, hogy elérhetetlen, ne a célon változtass, hanem az afelé vezető lépéseken” – idézi Konfuciusz mondását Szakál Zoltán, aki ugyancsak a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem bor-üdítő szakán szerzett diplomát. A pincészethez 2001-ben került, és nem sokkal később borászati vezető lett. A teljes termelési folyamatot 2011 óta irányítja nem szűnő lelkesedéssel. „Nyitott vagyok az újdonságokra, sok kísérletet végzünk a kollégáimmal, így a tradicionális borkészítést sikeresen egészítjük ki innovatív megoldásokkal.”

Ha egy célról tudod, hogy elérhetetlen, ne a célon változtass, hanem az afelé vezető lépéseken
szaki-e
NagyRoland

szőlész

Nagy Roland

Nagyapja néhány négyzetméteres szőlőjében érte az első impulzus, amely majdani hivatása felé indította. A mohácsi mezőgazdasági szakközépiskolában növénytermesztő és -védő technikusként végzett, majd a keszthelyi egyetemen már szőlészetre szakosodott, szakdolgozatát is növényvédelemből írta. 2003 óta dolgozik a Csányi Pincészetnél, ahol üdvözli a kihívásokat és a változatos feladatokat. „Nincs két egyforma év, és mindig van olyan, amit nem lehet könyvekből tanulni.”A táj szépsége és a természet szeretete miatt akkor a legboldogabb, ha a szabadba hívják a szőlőmunkák.

...mindig van olyan, amit nem lehet könyvekből tanulni.